Повернутися до звичайного режиму
Ø 23.12.2015 року відбулося засідання районної ради профспілки працівників освіти Єланецького району з порядком денним, на якому були розглянуті питання1.Про VIII з’їзд Профспілки працівників освіти і науки України; 2.Про парламентські слухання заступника Голови Профспілки працівників освіти і науки України Сергія Романюка, 9 грудня 2015 року.3. Про підсумки участі первинних профорганізацій ви обласних конкурсах на кращу первинну профорганізацію та краще пор пілки фоліо голови первинки;4. Про діяльність первинних профорганізацій Возсіятської та Калинівської ЗОШ І-ІІІ ст..щодо створення сприятливих умов для творчого зростання вчителя.

В.Я. Кравчук довела до відома голів ПК, що в листопаді 2015 року відбувся VIII з’їзд Профспілки працівників освіти і науки України. Делегатами від нашої області були: Оборонько В.М., голова обкому профспілки,Тубальцев А.М., Вороніна Л.П., Мовчан С.В..Також Валентина Яківна ознайомила голів з позицією галузевої Профспілки з питань соціально-економічного захисту, Постановою з’їзду та іншими матеріалами. Члени районної ради ознайомилися з матеріалами парламентських слухань, висловили свої думки щодо майбутнього закону «Про освіту».

Президія відзначила премією Малоукраїнського голову ПК, Коровякову Н.В., за участь в обласному конкурсі на краще портфоліо голови ПК та Онищук І.А., голову ПК Новоолександрівської ЗОШ І-ІІІ ст.., за участь в обласному етапі конкурсу на кращу первинку.

Ціками і змістовними були презентації голів ПК Возсіятської (Минець О.В.)та Калинівської (Дорошенко О.М.) ЗОШ І-ІІІ ст..щодо створення сприятливих умов для творчого зростання вчителя.

Подарунками президія привітала всіх голів із наступаючими святами - Новим Роком та Різдвом .

Ø 26.10 2015 відбулося засідання голів первинних профорганізацій

з порядком денним:

1. Про звернення до Президента України з електронною петицією щодо внесення ним відповідного законопроекту для відновлення санаторно-курортного лікування працівників та оздоровлення їх дітей.

2. Про роботу Маложенівської первинної організації профспілки та первинних організацій профспілки навчальних закладів з молодими вчителями.

3. Про діяльність первинних профорганізацій Новасилівської та Малоукраїнської ЗОШ І-ІІІ ст..щодо розвитку масової фізкультурно-оздоровчої роботи, популяризації здорового способу життя.

4. Про позицію Профспілки щодо проекту Закону «Про освіту» та збір підписів на її підтримку.

ГОЛОСУЄМО !
https://petition.president.gov.ua/petition/10961

Конституція України гарантує кожному право на безпечні, здорові умови праці та соціальний захист.
Законом України від 28 грудня 2014 року №77-VIII Верховна Рада України за ініціативою Уряду ліквідувала з 2015 року таку необхідну профілактичну соціальну послугу як відновлення здоров’я працівників і студентів у санаторно-курортних закладах, санаторіях-профілакторіях виробничих підприємств та навчальних закладів за рахунок коштів соціального страхування, скасовано фінансову підтримку оздоровлення дітей.
В той же час сьогодні 30% зайнятих людей працюють в умовах, які не відповідають санітарно-гігієнічним нормативам, щороку отримують професійні захворювання близько 7 тисяч працівників, 12 тисяч стають інвалідами праці, росте рівень загальної захворюваності. Майже половина працівників не забезпечені засобами індивідуального та колективного захисту від шкідливих виробничих факторів. Передусім це шахтарі, металурги, хіміки, будівельники, працівники транспорту.

ФЕДЕРАЦІЯ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ домагається від держави повернення працюючим відновлювального лікування у санаторно-курортних закладах за рахунок коштів соціального страхування.
Внесення Президентом та прийняття Верховною Радою України відповідного закону дозволить забезпечити:
- 280 000 працівників отримають санаторно-курортне лікування;
- 200 000 дітей будуть оздоровлені в літній період;
- 60 санаторіїв-профілакторіїв виробничих підприємств зможуть відновити здоров’я працюючих у шкідливих і важких умовах;
- 63 санаторії-профілакторії навчальних закладів працюватимуть на підтримку здоров’я тисяч студентів.

Підтримай петицію ФПУ до Президента України щодо відновлення оплати санаторно-курортних путівок для працюючих за рахунок коштів соціального страхування https://petition.president.gov.ua/petition/10961Не знаєш як – попроси допомоги у дітей або внуків.

Не будь байдужим до своєї долі – знай права і вмій їх захистити. Не знаєш своїх прав – звертайся до профспілки, вона допоможе і захистить!

Шановні колеги!
На Офіційному веб-порталі Президента України з’явилась вже друга петиція-двійник (№22/012841-еп) щодо відновлення санаторно-курортного лікування працюючих за рахунок соцстраху!
Навіть з аналогічною назвою!!!
Обов’язково звертайте увагу на реквізити! Правильна петиція:
- автор: Осовий Григорій Васильович
- Петиція №22/010961-еп.
- Подана: 25.09.2015
- Дата початку збору підписів: 25.09.2015

УВАГА!!! ГОЛОСУЙТЕ ВИКЛЮЧНО ЗА ПЕТИЦІЮ
https://petition.president.gov.ua/petition/10961
ЧЕРЕЗ НЕПРАВИЛЬНЕ ГОЛОСУВАННЯ ВЖЕ ВТРАЧЕНО БАГАТО ГОЛОСІВ!!!

Ø Президія районної профспілкової організації доводить до вашого відома лист до Президента України щодо впровадження контрактної форми трудового договору для всіх категорій педагогічних працівників установ та закладів освіти.

Шановний Петре Олексійовичу!

Президія Миколаївського обласного комітету профспілки працівників освіти і науки України звертається до Вас, як гаранта Конституції України, та висловлює свою занепокоєність у зв’язку з тим, що останнім часом від посадових осіб держави лунають пропозиції щодо впровадження контрактної форми трудового договору для всіх категорій педагогічних працівників установ та закладів освіти.

Такі пропозиції, на наше переконання, суперечать як положенням національного законодавства (Кодексу законів про працю України, рішенню Конституційного Суду України від 9 липня 1998 року № 12-рп/98, роз’ясненням Конституційного Суду України від 01 серпня 2013 р. № 22-14-17/1749, постанові Пленуму Верховного Суду України від 6 листопада 1992 р. «Про практику розгляду судами трудових спорів»), так і нормам міжнародного права (Конвенції МОП № 158 про припинення трудових відносин з ініціативи роботодавця, Конвенції МОП № 117 про основні цілі та норми соціальної політики, Рекомендації МОП № 166 про припинення трудових відносин з ініціативи роботодавця, Директиві Ради 1999/70/ЄС від 28 червня 1999 року, Директиві Ради 1991/383/ЄЕС від 25 червня 1991 року).

Ініціаторами цих пропозицій не береться до уваги, що у Верховній Раді України зареєстровано проект Трудового кодексу України (реєстр. № 1658), внесений народними депутатами України відповідно до Коаліційної угоди в рамках здійснення реформування законодавства про працю.

Як в чинному Кодексі законів про працю України (ст. 23), так і в проекті Трудового кодексу України (ст. 58) визначено, що застосування строкових трудових договорів має обмежуватися випадками, коли характер майбутньої роботи або умови її виконання не передбачають укладання трудового договору на невизначений термін. У випадках, коли факт погодження сторонами строкового характеру трудових відносин не доведено роботодавцем, трудові відносини вважаються такими, що виникли на невизначений строк.

Оскільки контракт по суті є строковим трудовим договором, то його застосування має відповідати передбаченим законодавством вимогам для укладення строкових трудових договорів, включаючи й міжнародні ак

Педагогічні працівники в установах та закладах освіти здійснюють свої професійні обов’язки на постійній основні, умови їх роботи носять довготривалий характер, оскільки пов'язаний із здійсненням безперервного навчально-виховного процесу в школах, дитячих садочках, і не мають передумов вважати такий процес обмеженим у часі для переведення на контракт.

Статтею 1 Конвенції МОП № 117 про основні цілі та норми соціальної політики, яка ратифікована Верховною Радою України 16 вересня 2015 року визначено, що вся політика повинна, передусім, спрямовуватися на досягнення добробуту й розвитку населення, а також на заохочення його прагнення до соціального прогресу. Підвищення рівня життя розглядається як основна мета при плануванні економічного розвитку.

Ураховуючи зазначене, вважаємо, що застосування контрактної форми трудового договору, як різновид строкового трудового договору, до педагогічних працівників, які працюють в установах та закладах освіти на постійній основі, є безпідставним та суперечить як положенням національного законодавства, так і нормам міжнародного права.

Президія обласного комітету профспілки працівників освіти і науки

02.10.2015
День працівників освіти

Працівників освіти привітала голова районної профорганізації В.Я.Кравчук. Грамотами Миколаївської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України, за ефективну управлінську діяльність по забезпеченню якісної організації навчально-виховного процесу, створення особливо творчої атмосфери в колективі, посилення співпраці з профспілками, якісну організацію соціального діалогу в рамках співробітництва та партнерства нагороджено: Л.Кондратенко, директора Новоолександрівської ЗОШ І-ІІІ ст.; Т.Ришкову, директора Малоукраїнської ЗОШ І-ІІІ ст.; профспілковий комітет Єланецької ЗОШ І-ІІІ ст.; вокально-хореографічний колектив вчителів Возсіятської І-ІІІ ступенів (ідейний натхненник, художній керівник І.Непша), за створення особливо творчої атмосфери в колективі, пропаганду української пісні, художнього слова, активну життєву позицію та ініціативність. Валентина Яківна подякувала ветеранам за постійну підтримку, за науку, за зв'язок зі школою і вручила їм цінні подарунки. ____________________________________________________________________________

Ø Увага! Оголошується конкурс «Електронне портфоліо профспілкового активіста»

Робота конкурсної комісії здійснюється у 2 етапи.

- І районний - до 1 листопада.

-ІІ обласний - - до 15 листопада.

Положення буде направлено на електронну адресу школи.

24-25 вересня 2015 року команда вчителів Єланецького району взяла участь у проведенні ХІI обласної Спартакіади працівників навчальних закладів освіти Миколаївської області Дякуємо директорам та головам ПК за активну участь і можливість сформувати районну команду.

Команду району представляли:

· Шахи- вчителі Малоукраїнської ЗОШ І - ІІІ ст..Чубик Р.В. та Коровякова Н.В.

· Теніс – Ткалик В.П.( Єланецька ЗОШ І-ІІІ), Гундяк Л.І.(калинівська ЗОШ )

· Фотбол - Воєнному М.М.(РБТШ), Кравчук М.С.(Єланецька ЗОШ І-ІІІ),Твердохліб В.С.,Касьянов В.Д. (Возсіятська ЗОШ) Головач О.С. .(Новоолександрівська ЗОШ)

· Легка атлетика – Бондаренко К.В., ( Єланецької ЗОШ), Іваніна В.І.(Новоолександрівська ЗОШ) Наливайко Я.В.Стірус Л. В. (Калинівська ЗОШ)

07.09.2015 р. До Уваги голів первинних профорганізацій!!!

Розпочинається щорічний конкурс на кращу первинну профорганізацію Положення про конкурс знайдете на електронній пошті школи.

Матеріали можна представляти у вигляді презентації, відеофільму, бук трейлеру, опису досвіду, буклету та ін..

Останній день подачі матеріалів 10.10.2015 року.

20.08.2015 р. Серпнева педагогічна конференція

Кравчук Валентина Яківна, голова районної профспілки працівників освіти привітала освітян району та вручила подарунки молодим спеціалістам та ветеранам педагогічної праці: Отреп’євій З.Ф., Плахотнюк В.З., Докукіній Р.А, Якимець Г.М., Шапошніковій В,О. та подякувала вчителям- наставникам за багаторічну плідну працю, талант і покликання сіяти мудрість і знання.

Кiлькiсть переглядiв: 611