Зустріч гімназистів з воїнами АТО

Події останніх місяців в котрий раз довели, що український народ неможливо подолати. Вони тільки об’єднали нас, збудили в кожного з нас почуття щирого й глибокого патріотизму, відчуття причетності до загальнодержавних справ та дали змогу проявити себе безкорисливими, щедрими, готовими на все заради незалежності та кращого майбутнього нашої Батьківщини./Files/images/osn_2014/DSC07470.JPG

Учні гімназії щиро приєдналися до акцій «Лист пораненому», «Зігрій своїм теплом», «Оберіг для воїна». Це маленька краплинка доброти і розуміння, але краплинка до краплинки – і це вже річка, що рве греблю байдужості. Країна, як це не сумно звучить, потроху звикає до втрат. Список полеглих, через які краялися серця, стають сухою статистикою в повідомленнях інформаційних агентств. От наче й перемир’я, а українська армія зазнає втрат. І знову з тривогою дивляться на телефон, почервонілими від сліз очима, рідні солдат, які перебувають на війні.

Війна… Як прикро, що інколи сумні сторінки історії повторюються, і блакитне мирне небо України накрила чорна хмара військового протистояння, і знову чути вибухи, крики поранених, плач жінок і дітей у Луганську, Донецьку…

…Тихий осінній ранок. А в навчальному кабінеті напружена тиша. Учні старших класів уважно слухають захисників нашої Батьківщини – воїнів АТО. А самі захисники України молоді, але вже обпалені війною. Це наші земляки з Возсіятського однокласники Шиндряєв Сергій Сергійович та Бернацький Олександр Володимирович. Ще півроку назад ніхто з них не міг і подумати, що життя розділиться на «до війни» і «війну», війну за Незалежність. Гімназистам цікаво все: і як навчалися, і улюблений предмет, і яку мирну професію обрали. Олександр закінчив Київський університет культури, а Сергій вивчився на комп’ютерщика. Вже можна і про свою сім’ю мріяти, але вони йдуть воїнами-добровольцями АТО. І Олександр і Сергій побувати під обстрілом сумнозвісних «Градів» і зазнали гіркоти втрати бойових побратимів. Важко говорити про війну і смерть, легко про війську дружбу і про друзів-побратимів.

Щирим і хвилюючим було спілкування гімназистів з воїнами-земляками. Вони з задоволенням посиділи за учнівською партою, згадуючи своїх учителів. А на згадку – квіти, листи, оберіги від куль. А ще Сергій та Олександр були прийняті в почесні гімназисти. Вони з задоволенням сфотографувалися з жовто-блакитними галстуками на грудях. На щирі побажання учнів і вчителів «Захистіть нашу Україну», «Вертайтесь живими і з Перемогою», «Щоб куля не пробила Ваш бронежилет» відповіли побажаннями миру і спокою.

Зустріч закінчилася словами: «Слава Україні!» «Героям слава!»./Files/images/osn_2014/IMAG4982.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 330