Молодші школярі Єланецької ЗОШ І-ІІІ ступенів поринули у творчість Т.Г.Шевченка

/Files/images/IMG_0087.JPG

Натисніть для переходу до матеріалу на сайті Міністерства освіти і науки України

На виконання наказу відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації від 29 січня 2014 року №8 «Про заходи з підготовки та відзначення у 2014 році 200 – річчя від дня народження Т. Г.Шевченка в загальноосвітніх навчальних закладах району» з 3 лютого 2014 року в школах району проходять відкриті уроки, присвячені Великому Кобзарю.

Дуже цікавим і пізнавальним був такий урок для учнів 4 - Б класу Єланецької ЗОШ І – ІІІ ступенів (класовод Мартинюк Н.В.).

Школярі не просто розповідали біографію Т.Г.Шевченка, вони глибоко, зовсім не по дитячому, переживали кожний епізод із його життя: смерть матері, батька, велику жагу до навчання, досягнення мети. Декламування творів Шевченка супроводжувалося інсценізаціями та власними ілюстраціями маленьких художників.

Багато нової пізнавальної інформації отримали діти про визначні місця у нашому рідному селищі, області та в Україні, пов’язані з ім’ям Т.Г.Шевченка.

Вдало підібраний вчителем матеріал для мультимедійної презентації, ніби відносив усіх присутніх у наше далеке історичне минуле, де тяжка праця кріпаків не могла затьмарити відчуття земного раю на рідній українській землі, щедрої душі наших праотців, де неповторна природа спонукала великого українського генія творити на благо майбутніх поколінь рідної неньки – України.

/Files/images/IMG_0058.JPG/Files/images/IMG_0134.JPGЗатамувавши подих, присутні слухали пісні у виконанні школярів на слова Т.Г.Шевченка.

На завершення, маленькі поети – початківці – Добровольська Поліна, Вагіна Анастасія та Селютіна Дар’я прочитали вірші із своїх власних збірок про Великого Кобзаря.

Особливо чуттєво і виразно прозвучали вірші у виконанні Поліни Добровольської.

Мета уроку вдало реалізована: незаперечною є значимість постаті Т.Г.Шевченка, виховання високих людських почуттів, безмежна любов до рідного краю, вивчення його історії – саме це спонукатиме учнів вчитися, мріяти, творити і досягати мети.

Кiлькiсть переглядiв: 316